Despre blog

Am început să scriu pe blog în decembrie 2006, pe platforma Blogspot. Lucram în publishing online de vreo 4 ani iar totul a început ca un experiment de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO). Google achiziționase Blogspot în 2003 și, interesat fiind sursele de trafic web și de creșterea acestuia, vroiam să testez dacă paginile găzduite de acest serviciu sunt sau nu avantajate în listarea organică.

Nu mai țin minte care a fost rezultatul testului. Fiind printre primele tentative de blogging din Romania s-a bucurat de o oarecare popularitate la momentul respectiv, iar interacțiunea cu proprii cititori m-a cam prins. Am achiziționat domeniul pahomi.ro iar din martie 2007 am migrat aici, pe platforma WordPress.

Prin 2009 făceam deja primii bani din blogging iar prin 2010 mă gândeam să mă las de orice altceva pentru a trăi din scrisul pe blog. Trecusem de 2.000 de unici / zi și de 800 euro lunar din publicitate. Simțeam că ar putea fi momentul oportun pentru a renunța la job pentru că banii câștigati îmi vor permite să traiesc decent și să mă dedic blogului. Mărind timpul alocat scrisului, îmi imaginam că am sa atrag și mai mulți cititori și, în mod evident, mai mulți bani.

Între timp, am avansat în cariera iar ulterior am început și o mică afacere. A trebuit să fac un compromis atât în ceea ce privește valorificarea timpului liber cât și a subiectelor ce pot fi abordate în cadrul unor postări publice.

Prin 2012 am renunțat la a mai scrie pe blog. Periodic mă gândesc să-l reactivez 🙂